I år är det extra många utställare på Fastighetsdagarna – 30 utställare finns på plats. Passa på att besök dem i alla pauser mellan seminarierna.

Aptus Elektronik AB

Aptus Elektronik AB

Skapa trygga och trevliga boenden med Aptussystemet

Sedan starten 1992 har vi jobbat stenhårt för att förenkla nyckelhantering i SABOs fastigheter runt om i Sverige.  Idag är vi en av de ledande leverantörerna av passagesystem, tvättboknings- och porttelefonsystem för flerbostadshus i Norden. Det är vi givetvis glada för, men samtidigt har vår resa mot ett nyckelfritt samhälle bara börjat.

Vi är stolta över att produktframtagning, utveckling och tillverkning finns under ett och samma tak hos oss i Göteborg. Det lägger grunden för kvalitativa produkter och en effektiv support- och kundservice.

Huvudkontor i Göteborg. Säljkontor i Stockholm, Malmö, Danmark och Norge. Aptus är ett fristående bolag inom ASSA ABLOY-koncernen.

 

ASSA AB

ASSA AB

ASSA Neptun – ett låssystem speciellt framtaget för flerbostadssektorn.

Vi visar dig ASSA Neptun – ett låssystem som är speciellt framtaget för flerbostadssektorn. ASSA Neptun har en lösning som gör att du kan låsa allt från skalskyddet till lägenhetsdörrar, postboxar, och soprummet med endast en nyckel.

Triton CLIQ® är vår elektromekaniska cylinder som lämpar sig speciellt bra för tekniska utrymmen. Här kan du dela ut och spärra behörighet på distans utan att fysiskt ändra nycklar och låscylindrar.

Välkommen till oss på ASSA – vi pratar gärna om allt kring dörren!

Balco AB

Balco AB

Lösningen för balkongerna i miljonprogrammet

Skydda balkongen med en inglasning – balkongens livslängd förlängs med 50 år.

Hyresgästen får en bättre vardag – och som hyresvärd kan du med en hyreshöjning finansiera projektet.

Välj bland marknadens största urval av lösningar för balkongen. Från idé till verklighet projekterar, tillverkar och monterar Balco balkongplatta, stomme, räcke, tak och inglasning. Sverige är vår hemmarknad och vi har vår tillverkning i Växjö.

Bratex Byggvaror AB

Bratex Byggvaror AB

P-märkt fönstermontage

 

Bratex Byggvaror AB har tagit fram ett certifierat montagesystem för fönster. Detta uppfyller de nya krav på fönstermontage som är framtagna av SP, Sveriges Tekniska forskningsinstitut i Borås tillsammans med leverantörer av fönster i Sverige. Med detta montagesystem kan vi utföra ett bättre fönstermontage som håller marknadens högsta krav. Montagen är testade på 4 olika typkonstruktioner och ger dig som kund ett tryggt montage.

Vi kommer att visa detta på SABOs Fastighetsdagar tillsammans med Börje Gustavsson från SP i Borås.

Välkommen att ta en titt på framtidens montage av fönster och prata med SP hos Bratex Byggvaror AB

CERTEGO

CERTEGO

CERTEGO ( tidigare Swesafe ) är Sveriges ledande och mest kompletta säkerhetsleverantör.

Med vår långa erfarenhet av flerbostads fastigheter och kommersiella fastigheter tar vi fram den bästa lösningen från ledande tillverkare.

Detta oavsett om det t.ex gäller låssystem, passagesystem, övervakningskamera eller hantering och administration av låssystem och passage/bokningssystem.

CERTEGO finns även i Norge och Danmark. Totalt är vi 900 medarbetare på 65 orter.

Cremab Isolering AB

Cremab Isolering AB

Energibesparingsåtgärder

Cremab erbjuder kompletta lösningar för energibesparingsåtgärder genom tilläggsisolering samt isolering vid renovering och nyproduktion. Vi riktar oss gentemot privata- och kommunala fastighetsbolag, HSB, Riksbyggen och andra bostadsrättsföreningar, byggfirmor samt massor av egna hem dvs villor, garage etc, såväl nyproduktion som tilläggsisoleringar.

Dinbox Sverige AB

Dinbox Sverige AB

DinBox – för smartare bostadshus

 

DinBox är en helhetsleverantör av smarta trapphusprodukter. Vi är sedan 2009 Sveriges största leverantör av fastighetsboxar, med tiotusentals nöjda boende varje år.

DinBox har också egen design, utveckling och support av passersystem, porttelefoni och digital tvättstugebokning till flerbostadshuset. Vår affärsidé är att kombinera kvalitativa och säkra produkter med en pressad prisnivå. Genom hög volym kan vi optimera vår tillverkning och distribution.

I dag verkar DinBox-koncernen i hela Norden, med huvudkontor i Stockholm.

Elektroskandia AB

Elektroskandia AB

Elektroscandia marknadsför och säljer elmateriel och system inom kraft/automation, tele/data/säkerhet, belysning, hushållsmaskiner och industriförnödenheter.

Elvaco AB

Elvaco AB

Insamling, bearbetning och presentation av mätdata

Elvaco utvecklar och marknadsför kommunikationsutrustning och programvara för insamling, bearbetning och presentation av mätdata. Vi erbjuder olika lösningar beroende på kundernas behov, från hela koncept till leverans av enbart masters och mätare. Vi hjälper kunden att hitta den mest lönsamma lösningen baserat på initial-, drifts-, och underhållskostnad. Vi levererar även all extrautrustning som krävs för en fungerande installation såsom mätare för el, vatten och värme från våra partners.

Fönsterspecialisten Norrland AB

Fönsterspecialisten Norrland AB

Fönsterbyte kan vara krångligt. Eller precis hur lätt som helst.

FSN arbetar med fönsterentreprenader i hela Sverige. Med ett verksamhetsledningssystem certifierat enligt byggbranschens eget kvalitetssystem BF9K är vi redo att driva ert projekt på ett professionellt sätt. Vi finns med hela vägen från rådgivning till färdig installation.

Eftersom vi är leverantörsoberoende kan vi alltid föreslå den tillverkare vars fönsterprodukter bäst passar för varje enskilt projekt. Våra projektledningskontor finns på fyra orter runtom i Sverige.

H-Fönstret i Lysekil AB

H-Fönstret i Lysekil AB

Aluminiumfönster med träbeklädd insida

Vi är ett stolt och omsorgsfullt företag som sedan 1978 har levererat fönster av absolut högsta kvalitet. Våra kunder anser, precis som vi, att fönster ska ha en livslängd som kan mäta sig med huset de sitter i, en konstruktion som förenar det bästa inomhusklimatet med de strängaste miljökraven. Idag finns mer än en miljon stycken av våra fönster installerade runt om i Sverige. Detta gör oss till Sveriges största tillverkare av aluminiumfönster med träbeklädd insida.
Med snart 40 års erfarenhet kan vi och våra kunder konstatera att de är bland de absolut bästa på marknaden.

Incit AB

Incit AB

Fastighetssystem och faktaböcker

Incit ingår i Aareonkoncernen och är marknadsledaren i Europa av heltäckande affärssystem för fastighetsägare. Incit grundades 1966 och har således lång erfarenhet av utveckling gällande fastighets- och ekonomisystem.  

Incit Xpand – Ett heltäckande affärssystem
Incit Xpand är ett heltäckande affärssystem för fastighetsbranschen gällande förvaltning, drift, underhåll och ekonomi. Genom Incit Xpand hjälper vi fastighetsorganisationer att sänka drifts- och underhållskostnader för att öka sin lönsamhet.

Faktaböcker, utbildningar och konsulttjänster

REPAB Fakta är Sveriges mest innehållsrika bokserie om effektiv fastighetsförvaltning. I böckerna finns aktuella nyckeltal och artiklar inom fastighetsförvaltning. Vi erbjuder även konsulttjänster och utbildningar inom fastighetsförvaltning.

LIB Luck & Inredningsbolaget

LIB Luck & Inredningsbolaget

Kök, bad och garderober

LIB Luck & InredningsBolaget förnyar mer än 10 000 svenska kök årligen. Miljöfördelarna med laserkantat laminat gör oss till en prisvärd och långsiktig samarbetspartner till bostadsbolag och boendeföreningar över hela landet. Med marknadens kortaste produktionstid på måttanpassade produkter, blir bytet av luckor, stommar, badrumsmöbler och förvaringssystem tryggt, snabbt och långsiktigt lönsamt.
LIB Luck & InredningsBolaget är en del av kökskoncernen Nordic Kitchen Group.

Locklight AB

Locklight AB

Svensktillverkad LED

Locklight tillverkar närproducerad LED-belysning med hållbar teknik. Vår personal består av belysningsexperter som erbjuder beständiga produkter och tjänster utöver det vanliga. Specialister på LED-belysning till flerfamiljsbostäders allmänutrymmen. Vi erbjuder ett unikt och brett sortiment av professionella produkter som lämpar sig till trapphus, källare, vindar, garage, fasader samt till era park och gångvägar.

Vi sköter hela kedjan från inventering och kalkylering till färdigställt projekt med installation.  Möt oss i vår monter eller kontakta oss via kontaktuppgifterna på vår hemsida.

Naturvårdsverket

Naturvårdsverket

bidrag flör sanering av mark inför bostadsbyggande

Naturvårdsverket har Regeringens uppdrag att överblicka hur miljön mår och hur arbetet mot miljömålen går. För att uppnå en giftfri miljö samordnar Naturvårdsverket bl a arbetet med förorenade områden, och administrerar också det statliga bidraget för marksanering. Helt nytt för i år är ett särskilt bidrag för sanering av mark inför bostadsbyggande. Detta är nu öppet för ansökningar och Jeanette Häggrot och Örjan Magnusson från Naturvårdsverket finns på plats för att berätta mer.

NCC

NCC

Badrum anpassade för stambyten

NCC Addera är en badrumsprodukt anpassad för stambytesprojekt som ger ett högt mervärde, både för fastighetsägare och kvarboende. Byggsystemet och produkten är både tekniskt och socialt hållbar där de ekonomiska fördelarna handlar om ekonomisk förvaltning och ökat driftnetto i fokus. Byggsystem består av en undertrycksventilerad och luftad konstruktion vars fördelar innebär flera produktionseffektiva och möjligheter samtidigt som den erbjuder en fuktsäker och kvalitetssäkrad (P-märkt) badrumskonstruktion.

NGL Vatten & energiteknik AB

NGL Vatten & energiteknik AB

Vatten- och energiteknik

NGL hjälper er att spara vatten och energi med hjälp av era hyresgäster.

Parkando Technologies AB

Parkando Technologies AB

Parkando erbjuder marknadens modernaste garagetjänster. 

Via vår molntjänst och vår app får hyresgäster och boende en exceptionellt god användarupplevelse med möjlighet att använda garaget mer flexibelt tack vare till exempel delade platser, timparkering och elbilsladdning.

Via vår plattform hanteras även intern och extern uthyrning av platser vilket bidrar till mindre administration och högre intäkter för fastighetsägaren.

Parkando samarbetar idag med Fastighetsägare som önskar erbjuda sina hyresgäster ett större tjänsteutbud och möjlighet till en bättre kommersialisering av sitt garage. Med vår digitala plattform hanteras kundadministration, kundtjänst och uthyrning av garageplatser m.m.samt att vi bistår med att öka nyttjandegraden av garaget och därmed ökar även intäkterna. Vi ger dig som fastighetsägare full kontroll över ditt garage.

PODAB AB

PODAB AB

Professionell tvättstugeutrustning

PODAB har specialiserat sig på professionell tvättstugeutrustning sedan 1945. Våra produkter finns i flerbostadshus, inom städsektorn och på brandstationer, för att bara nämna några platser. Ambitionen är att våra produkter, vår specialistkompetens och engagerade service ska leda till bekymmersfria tvättstugor. För att erbjuda det som krävs arbetar vi ständigt med att utveckla och handplocka energieffektiva och högkvalitativa produkter.

Polyplank – Poly Laundry System

Polyplank – Poly Laundry System

Sveriges modernaste miljövänliga tvättstuga

Polyplank från Öland har utvecklat Sveriges modernaste miljövänliga tvättstuga. I ljusa fristående hus av återvunnet och återvinningsbart underhållsfritt material i fasad och innerväggar; med hypermoderna, självdoserande tvättmaskiner och höj- och sänkbara bänkar får vi möjlighet att tvätta 24-7 utan att störa grannarna. Tvättbokning sker från App eller via display som nås med samma passerbricka som fungerar som nyckel till tvättstugan. Från det att bottenplattan är gjuten till första tvätten tar inte mer än ca 6 veckor.

Prebad AB

Prebad AB

Prefabricerade badrumsmoduler anpassade för stambyten

PreBad erbjuder prefabricerade badrumsmoduler anpassade för stambyten i flerbostadshus och hotell. En av våra produkter – PreRoom – är ett system anpassat för stambyten i flerbostadshus och hotell. Systemet består av olika prefabricerade moduler som snabbt och säkert installeras inuti det gamla badrummet. Bland annat är väggmodulerna färdig från fabrik med tätskikt och kakel – skräddarsydda efter varje individellt badrum.

Ramirent

Ramirent

Flyttbara bostadslösningar - visas utomhus dag 2.

Ramirents bostadsmoduler ger tillfällig bostad då läget, tiden eller ekonomin är i fokus.

Våra flexibla bostadsmoduler har en standard som är nästintill lika hög som den hos nyproducerade, permanenta byggnader. Modulerna är byggda enligt senaste standard när det gäller energi och teknik. Fokus ligger på hälsa och säkerhet och de är utrustade för att möta kraven för ett ergonomiskt och säkert boende. Har du ont om plats kan du till exempel bygga på höjden. Våra moduler klarar montage upp till två våningar. Modulerna går utmärkt att etablera från 10 personer upp till flera hundra rum.

Vi är problemlösare med människan i fokus!
Sedan 1980-talet har Ramirent Temporary Space hjälpt företag i en rad olika branscher att flytta hela eller delar av sin verksamhet till tillfälliga lokaler. Vi erbjuder snabba, smidiga och ekonomiska lösningar för alla behov och vi har gedigen erfarenhet och många framgångsrika projekt bakom oss.

Rexel Sverige AB

Rexel Sverige AB

Rexel Sverige AB är en del av världens största elgrossistkoncern med verksamhet i 38 länder på fyra kontinenter. Företaget utvecklar innovativa konceptlösningar och erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader.

Skaala Fönster och Dörrar AB

Skaala Fönster och Dörrar AB

Betydande besparingar av uppvärmningskostnader

Skaala är ett finländskt familjeföretag där starka traditioner och yrkeskunskaper inom snickeri kombineras med moderna produktionsmetoder och innovativa produktlösningar. Skaala är särskilt känt för sin energieffektiva produktfamilj och sitt övergripande servicekoncept.

Vi visar vårt nya ventilationssystem Skaala Alfa cLean som vi tidigare i år har lanserat på den svenska marknaden:

Skaala Alfa cLean-system är en lösning som ger balanserad ventilation, ren inomhusluft, där samtidigt boendekomfort och energieffektivitet betydligt förbättras.

Skaala Alfa cLean är en unik innovation, kombinerat med ett vanligt fönster, och lämpar sig framförallt till byggnader som inte redan har ett mekaniskt ventilationssystem. Skaalas energieffektiva fönster i kombination med ett Alfa cLean värmeåtervinning och smart ventilation, ger betydande besparingar av uppvärmningskostnader. En liknande lösning finns inte på marknaden.

Skånebeslag AB

Skånebeslag AB

Vi har beslagen du letar efter

Skånebeslag är ett familjeägt företag som grundades 1972. Med över 40 års erfarenhet i branschen så har vi skapat oss en unik ställning i en bransch där det gäller att ta fram byggnadsbeslag, fönsterbeslag, inredningsbeslag och specialbeslag till våra kunder.
Skånebeslag samarbetar med tillverkare från hela Europa och vi levererar över hela Sverige.

Skåform by Skånebeslag – Badrumsskåp Skåform tillverkat i kompaktlaminat – det hållbara alternativet för nyproduktion och stambyte.
Kvalitetstestat av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Miljöbedömda av Sunda Hus med A-bedömning.
Rekommenderas – det mest miljövänliga badrumsskåpet. Byggvarubedömningen – BVB ID 55857.
Tillverkat av kompaktlaminat. Mycket tåligt mot fukt, repor, fläckar och dessutom lätt att rengöra.
Svensk tillverkat.

Solution Xperts

Solution Xperts

IT-konsulter inom portaler och integration specialiserade på fastighetsbranschen

Solution Xperts är IT-konsulter inom portaler och integration specialiserade på fastighetsbranschen. Med vår dubbla kompetens kan vi bidra till smarta lösningar och nya affärsmöjligheter.

Tillsammans med SABO har vi utvecklat fastAPI, som är en ny standard för kommunikation mellan fastighetssystem och andra system utan direktintegration. Med fastAPI som grund erbjuder vi flera molntjänster.

Xperts MobiView är vårt mobila ramverk som kan användas för t ex underhållsdokumentation, besiktning och arbetsordrar. Det kan användas på alla typer av enheter och har offline-stöd.

Thermogaia AB

Thermogaia AB

Thermogaias största produktfamilj är Termoskydd en produkt som kan målas på fasader, innertak och innerväggar och på yttertak för att minska värmestrålning.

Thermotech Scandinavia AB

Thermotech Scandinavia AB

Thermotech tillhandahåller golvvärme och tappvatten sedan 1996. Vi levererar skräddarsydda system utan mellanhänder med en hög grad av expertis, service och flexibilitet. Vårt motto är att göra kundens vardag enklare.

Vi visar vårt koncept för vattenburen golvvärme i flervåningshus – MultiLevel™. Med denna byggteknik tillförs vattenburen värme via både golv och tak i samtliga våningsplan i byggnaden. Det ger ett självreglerande värmesystem med låg energianvändning och hög boendekomfort.
Bilden visar kvarteret ”Livregementet” i Örebro där MultiLevel-tekniken nyligen använts vid installation av vattenburen golvvärme i alla våningar. Här var man på våning 1.

Virteco AB

Virteco AB

Visualiserar och filtrerar stora mängder data

Virteco är ett verktyg för att visualisera och filtrera stora mängder data. Du kan välja att visa informationen på karta, i grafer, diagram eller tabell. Genom att visa information från flera olika källor på samma sätt får du en överlägsen överblick på ditt företag. Om du dessutom har extern data kan du kombinera denna för att få en lägesrapport som stämmer överens med verkligheten. Detta gör dig och dina medarbetare till bättre beslutsfattare.

Vitec Förvaltningssystem AB

Vitec Förvaltningssystem AB

Affärssystem för byggbolag och fastighetsbolag

Vitec Fastighet erbjuder affärssystem för byggbolag och fastighetsbolag. Vårt fastighetssystem och ekonomisystem har funktioner för webb och mobil och finns som molntjänst eller egen installation. På mest effektiva sätt stödjer och optimerar vi huvudprocesser för uthyrning & försäljning, kundservice, ekonomi, teknisk förvaltning och energiuppföljning.

Vi erbjuder också en produkt som heter Boplats Sverige. Boplats Sverige är en sajt som kan liknas med ett Hemnet för hyresrätter. Boplats Sverige är en marknadsplats där fastighetsbolag kan erbjuda sina förstahandskontrakt. Tjänsten är helt gratis för de bostadssökande och underlättar sökandet efter lediga hyreslägenheter i hela Sverige.

Weber, Saint-Gobain Byggprodukter

Weber, Saint-Gobain Byggprodukter

Innovativa lösningar för samhällsbyggande

Weber utvecklar, tillverkar och säljer innovativa lösningar för samhällsbyggande, inom områdena mur och puts, golvavjämning, betong, fäst och fog, samt lättklinker, lättklinkerblock, -husgrunder och –element, i nära samarbete med kunder och systerföretag. I Sverige bidrar ca 300 anställda till en omsättning på ca 1,3 miljarder SEK och Webers produkter finns hos över 400 återförsäljare över hela landet. Weber arbetar även med ett nätverk av certifierade entreprenörer inom fasad och golv samt branschutbildade våtrumsentreprenörer som har specialkunskaper om Webers produkter och system. Weber marknadsförs i Sverige av Saint-Gobain Sweden AB. Sedan 15 januari 2016 ingår även Gyproc AB, Saint Gobain ISOVER AB, och Scanspac AB i Saint Gobain Sweden AB. Saint-Gobain, världsledande aktör inom samhällsbyggnad, utvecklar, tillverkar och marknadsför byggmaterial med hög prestanda, innovativa lösningar på utmaningar som tillväxt, energieffektivitet och miljöskydd.