Poseidon vinnare av Årets Bästa Renoveringsprojekt
2 juni 2016
Poseidon vinnare av Årets Bästa Renoveringsprojekt

Gedigen dialog med de boende och tydligt framtidsfokus i bostadsområdet Backa Röds Pärlor. Det är några av skälen till att Bostads AB Poseidon i Göteborg tilldelas SABOs utmärkelse Årets bästa renoveringsprojekt.

Juryns motivering till vinnaren Bostads AB Poseidon lyder:
”Företaget har genom långsiktigt målinriktat arbete lyckats omvandla ett problemfyllt bostadsområde. Området beskrivs nu som ett attraktivt och tryggt boende med höjd status. Genom stort miljöfokus, forskningssamarbete och gedigen boendedialog har projektet lyckats skapa hållbara och moderna hus. Poseidon har i projektet ”Backa Röds Pärlor” visat på ett lyckosamt helhetsgrepp för områdesutveckling. Projektet är planerat och genomfört med framtidsfokus vilket många byggherrar kan inspireras av.”

AB Stångåstaden i Linköping får ett hedersomnämnande för sitt bidrag där bolaget omvandlat 66 lägenheter till 84 genom att använda ”gömda” utrymmen. Även MKB Fastighet AB i Malmö får ett hedersomnämnande för bidraget Lokal till Hem där bolaget bland annat arbetat i nära samarbeta med olika myndigheter.

Fler aktualiteter